InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg presenteert genomineerden 2019

Nieuwsbericht geplaatst op: Woensdag 03 juli 2019

De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft op maandag 1 juli j.l. de drie genomineerden bekendgemaakt. Rob Besemer van Mill Panel uit Mill, Stijn Heijs van Henra Aanhangwagens uit Overloon en Stephan Hamers van Hamers Leidingtechniek uit Beugen gaan de strijd met elkaar aan. De jury- en publieksprijs worden op donderdag 7 november uitgereikt tijdens de Ondernemersavond in Schouwburg Cuijk

“Goed ondernemerschap vormt een voorbeeld voor anderen en draagt bij aan de ontwikkeling van de regio; die ondernemers verdienen een plekje in de schijnwerpers”, aldus voorzitter Martin van Collenburg van de Ondernemersprijs. “24 jaar geleden is deze prijs in het leven geroepen om nieuwe impulsen aan de regionale economie te geven. Nu zien we juist veel bedrijven in onze regio floreren. De drie genomineerden van 2019 zijn daar allen een goed voorbeeld van.”

Genomineerden:

Rob Besemer

Rob Besemer heeft de AluPlex-plaat zelf ontwikkeld. Dit is het belangrijkste onderdeel van de panelen die Mill Panel levert voor deurrompen en sandwichpanelen. Hij geloofde in de toegevoegde waarde van het product en is daarom in Mill Panel gestapt. In 1969 werd Mill Panel opgericht als panelenafdeling van Houtbedrijf van Hout uit Mill, in 2001 is het verzelfstandigd met Rob Besemer als directeur en later mede-eigenaar. Vier jaar geleden heeft hij daarnaast Mill Home opgezet, waarmee hij het eerste Tiny House straatje in Nederland heeft gerealiseerd. Rob Besemer is een ondernemer die niet bang is voor de concurrentie, aldus de jury. “Hij gelooft in de toegevoegde waarde van zijn product.”

Stijn Heijs

Stijn Heijs zag in 2013 de potentie van het bijna failliete Henra Aanhangwagens in Overloon. Samen met zijn compagnons heeft hij het bedrijf overgenomen met de intentie om een turn around te realiseren. Dat is gelukt, want inmiddels maakt het bedrijf jaar op jaar een enorme groei door. Henra Aanhangwagens is in staat om binnen vijf werkdagen een maatwerk aanhangwagen te leveren. De wensen van de eindgebruiker staan daarbij voorop. Heijs is binnen het bedrijf nu werkzaam als personal coach van de nieuwe directeur. Volgens de jury springt hij eruit, omdat hij als ondernemer het grote geheel overziet. “Hij ziet kansen, durft ze te nemen en doet wat noodzakelijk is voor het behalen van succes.

Stephan Hamers

Stephan Hamers heeft in 2011 Hamers Leidingtechniek ontwikkeld. Door zijn werk bij ingenieursbureaus en aannemers had hij de nodige kennis opgebouwd op het gebied van inspecties en herstelwerkzaamheden van rioolsystemen. Anno 2019 is zijn bedrijf de gespecialiseerde aannemer van sleufloze riool reparatie- en renovatietechnieken. Inmiddels zijn er dagelijks zo’n 15 medewerkers onderweg en heeft hij een samenwerkingsverband met drie Duitse collega-bedrijven. Het valt de jury op dat Hamers een ondernemer is die graag in de praktijk meewerkt. “Doordat hij zelf betrokken blijft bij de uitvoering van de projecten is hij veel onderweg. Dat geeft hem de gelegenheid om na te denken over bredere en complexere toepassingen van de gebruikte technieken.”
 

Opmerkelijk Ondernemerschap
De Ondernemersprijs is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement dat niet meer weg te denken is van de kalender in ondernemersland. Het hoogtepunt – de Ondernemersavond – vindt dit jaar weer plaats op de eerste donderdag van november. Op 7 november worden de genomineerden tijdens een indrukwekkend programma in het zonnetje gezet. Zij maken dan kans op de jury- en of publieksprijs. Verder wordt één gast tijdens de avond verrast; hij of zij sleept de prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap in de wacht…  

Volg de verrichtingen van de genomineerden op weg naar de awardshow op social media en www.deondernemersprijs.nl. Daar vind je ook alle informatie over de publieksprijs en (kaartverkoop voor) de Ondernemersavond, net als over de mogelijkheden voor sponsoring.