InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

Hulde aan ieders ondernemerschap

Nieuwsbericht geplaatst op: Donderdag 04 maart 2021

Ondernemers in het Land van Cuijk & Noord-Limburg moeten er nog tot donderdag 4 november op wachten, maar het bestuur van De Ondernemersprijs is achter de schermen druk in de weer met de uitreiking van de 25ste Ondernemersprijs. Het ondernemerschap vieren, daar draait het om. “Juist in deze tijd – waarin ondernemers flinke uitdagingen op hun pad krijgen – is dat ontzettend belangrijk”, aldus voorzitter Martin van Collenburg.

Uitdagingen
“Ondernemers zijn het afgelopen jaar flink op de proef gesteld. Waar bij het ene bedrijf de omzet direct naar een dieptepunt zakte, daar werd de ander getroffen doordat ze verplicht de deuren moesten sluiten. En zelfs als het werk gewoon door kan gaan, brengen de geldende corona-maatregelen de nodige uitdagingen met zich mee. Zo zorgt het feit dat collega’s in quarantaine moeten meer dan eens voor planningsproblemen”, schetst Van Collenburg.

Inventief
“Maar wat vooral in het oog springt, is hoe creatief en inventief ondernemers zijn. Snel maakte men de omslag naar digitaal werken, en anderzijds zag je dat bedrijven nieuwe producten gingen maken met de machines die ze toch al in huis hadden en nu stil stonden. En wat dacht je van de kracht van een goed netwerk; die was zichtbaar in de vele samenwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan acties als Support Your Locals Land van Cuijk, maar ook aan de uitwisseling van personeel. Als je elkaar kent – dankzij de verschillende netwerkclubs in de regio en initiatieven als De Ondernemersprijs – dan weet je veel beter hoe je elkaar kunt helpen”, aldus Van Collenburg.

Verbinden
Ook het bestuur van De Ondernemersprijs was menigmaal in dubio: wat zou het juiste moment voor de uitreiking van de 25ste Ondernemersprijs zijn? Van Collenburg vertelt: “We hebben gekeken naar de mogelijkheden voor het voorjaar, maar dat komt toch echt te vroeg. Natuurlijk willen we ondernemers ontzettend graag in de spotlights zetten. Maar we vinden het ook belangrijk dat we mensen ook echt aan elkaar kunnen verbinden. We willen een brug slaan tussen verschillende type ondernemers: van jong tot oud. Daarom hebben we ervoor gekozen om het evenement te verschuiven naar het najaar; en wel naar onze vaste dag: de eerste donderdag in november. Het hoe en wat blijft nog even een verrassing, maar op 4 november weten we wie er naar huis gaat met de felbegeerde 25ste Ondernemersprijs.”

Feestjaar
Tot die tijd heeft het bestuur van De Ondernemersprijs nog van alles in petto. Zo worden via social media de sponsoren in het zonnetje gezet. “Dat zijn stuk voor stuk bedrijven waar we ieder jaar op kunnen rekenen. En ook een terugblik op de afgelopen 24 jaar mag natuurlijk niet ontbreken. We duiken daarvoor in het uitgebreide fotoarchief van fotograaf Berry Poelen. Daarnaast maken we hier natuurlijk ook als eerste bekend wanneer we onze genomineerden gaan presenteren en delen we daar het nieuws over onze Ondernemersavond. Wat dat betreft, zou ik De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg absoluut volgen op LinkedIn, Facebook of Twitter volgt. Dan zit je gegarandeerd op de eerste rij om dit feest met ons mee te vieren”, besluit Van Collenburg.