InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

Wat een mooie avond!

Nieuwsbericht geplaatst op: Zaterdag 05 november 2016
Pieter Vloet wint Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg, beste starter is Erik Verpoort
Goed ondernemerschap onderscheidt zich positief
 
Toppers met passie die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 4 november weer een avond vol spanning en entertainment in een uitverkochte Schouwburg in Cuijk met opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Drie ondernemers die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor positief onderscheiden waren genomineerd voor de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2016. Pieter Vloet van de Briljant Groep won uiteindelijk goud. De Startersprijs was voor Erik Verpoort van Bureau VET uit Boxmeer. Ivo Breukers van Creventic Gennep en Gerry Vinck van Franken Transport Bergen mochten de zilveren prijs in ontvangst nemen.

De Briljant Groep heeft een achttal optiekzaken in o.a. Cuijk, Boxmeer en Gennep. De visie van de Briljant Groep is alle aspecten rondom zicht te verbeteren en te beschermen. Men wil de ogen van de klanten een helder zicht bieden tegen een concurrerende prijs. Om dit te realiseren wordt in zijn optiekzaken gewerkt met gediplomeerde opticiens en optometristen. Volgens de jury heeft Pieter Vloet met zijn acht optiekzaken binnen de Briljant Groep een zodanige omvang gerealiseerd, dat hij een serieuze afnemer is voor fabrikanten. Hij heeft gunstige voorwaarden kunnen bedingen, waardoor hij in staat is te concurreren met de grote optiekketens. Prijs blijft een belangrijk aspect in de optiekmarkt maar Pieter Vloet is vooral goed in staat in te spelen op de beleving door de klant.
 
Ivo Berendsen is eigenaar van Creventic. Creventic organiseert lange afstand wedstrijden voor GT auto’s en Touring Cars op circuits over de hele wereld. Daarbij gaat Creventic een heel stuk verder dan andere organisatoren. Raceteams worden volledig ontzorgd doordat Creventic onder andere zorgt voor het transport van auto’s, vluchten en hotels en catering voor de deelnemers.
De gemaakte kosten worden gedekt door de inschrijfgelden van de deelnemende teams en de verkoop van benzine. Daarnaast worden inkomsten gegenereerd door het regelen van de vliegreizen, hotels en catering. Desgewenst kunnen teams exclusieve pitboxen huren.
Voor de toekomst ziet Ivo mogelijkheden voor races met elektrisch aangedreven auto’s. Ook heeft hij plannen voor een wereldkampioenschap. Ivo richt zich zelf op het huren van de circuits en het bedenken van bijzondere dingen rond de races. Hij weet goed gebruik te maken van de kwaliteiten van zijn medewerkers op bijvoorbeeld de gebieden financiën en logistiek.

Gerry Vinck richt zich met Franken Transport vooral op het laatste stuk geconditioneerd transport voor de retailmarkt, dat alleen op wielen kan worden gedaan. Hij heeft een bewuste keuze gemaakt door zich te focussen op het transport en verricht verder geen enkele logistieke dienstverlening. Daarnaast onderscheidt  Franken Transport zich van andere transporteurs doordat gewerkt wordt met Nederlandse chauffeurs, die in vaste dienst zijn van het bedrijf. Klanten waarderen het dat een Nederlands sprekende, fris geschoren chauffeur in nette bedrijfskleding de goederen komt afleveren. De planningsafdeling in Nieuw Bergen vormt het hart van de organisatie. Via het volgsysteem “Transics” heeft deze afdeling  continu contact met de chauffeurs en krijgen de chauffeurs hun opdrachten en tijdig andere informatie. Franken Transport is bijna 365 dagen per jaar, 24/7 in bedrijf. Gerry heeft de intentie de beste levensmiddelen transporteur van Zuid Nederland worden.
 
Startersprijs
De Startersprijs 2016 is gewonnen door Erik Verpoort van Bureau VET. Bureau VET gelooft in “online succes” voor elk MKB bedrijf waarbij de marketing strategie het uitgangspunt is en vertaald wordt naar oplossingen op het gebied van webdevelopment, design en marketing. Erik wil dat zijn bedrijf een jonge en rebelse uitstraling heeft. Het moet “cool” zijn om er te werken. Een dergelijke uitstraling past bij een bedrijf dat werkt aan “online succes”.