InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

Marloes Kepser wint 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg

Nieuwsbericht geplaatst op: Vrijdag 05 november 2021

Drie ondernemers geëerd met titel Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar
Marloes Kepser wint 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg

CUIJK  - Marloes Kepser heeft de 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg gewonnen. De onderneemster van Kepser uit Cuijk is daarnaast ook publieksfavoriet. De zilveren prijs gaat naar Arno van Lankveld van AVL Motion Groep in Westerbeek en Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen.

Dit is bekendgemaakt tijdens een inspirerende, feestelijke avond in het Inspyrium te Cuijk. De vernieuwde opzet is een schot in de roos. Er zijn meer jonge ondernemers dan ooit afgekomen op het event, dat begon met een kennisfestival en eindigde in feeststemming.

Marloes Kepser
“Marloes Kepser toont een persoonlijke benadering en sociale vaardigheden die haar-  in combinatie met haar leiderschapscompetenties - op een bijzondere manier toegankelijk en krachtig maken. Zij durft te dromen en buiten kaders te denken. Dat alles doet ze zonder de blik op haar mensen, de organisatie en het samen doen te verliezen”, zo klinkt het jury-oordeel over de 36-jarige winnares, die – na het plotselinge overlijden van haar vader – sinds 2017 aan de leiding staat van het in 1958 opgerichte familiebedrijf Kepser in Cuijk.

Wout Seuren
Ook voor de zilveren prijs-winnaars zijn er lovende woorden. “Wout Seuren heeft de onderzoekende houding van een techneut vertaald naar die van een ondernemer. Hij is een voorbeeld van een sterk autodidactisch ondernemer met een sociaal karakter”, aldus de jury over de 25-jarige ondernemer achter KWS Seuren in Beugen; dé specialist als het gaat om revisie en reparaties van fietsaccu’s. In 2017 begon het met geknutsel in de schuur, maar inmiddels heeft het bedrijf vijftig medewerkers in dienst en verwerken ze driehonderd accu’s per week.

Arno van Lankveld
In het juryrapport over Arno van Lankveld van AVL Motion Groep lezen we het volgende. “Arno van Lankveld is technisch goed onderlegd, maar heeft zich ook als ondernemer goed ontwikkeld. Hij toont bij het ontwikkelen van machines lef en overtuigingskracht richting het team, financiers en gebruikers.” De 32-jarige ondernemer uit Westerbeek ontwikkelde een oogstmachine, waarmee hij witte asperges autonoom en selectief kan oogsten. Hiermee wordt volgens hem de nieuwe basis gelegd voor toekomstige boeren; aspergestekers zijn hierdoor overbodig geworden.

Opmerkelijk Ondernemer
Bij uitzondering zijn dit jaar drie ondernemers uitgeroepen tot Opmerkelijk Ondernemer van het jaar. Genomineerden Karel Jennissen (N+P Group), Wiljan Laarakkers (Laarakkers) en René van der Vleuten (Globemilk) gaan alle drie met een award naar huis. Deze drie ondernemers sprongen eruit toen de selectiecommissie van de Ondernemersprijs alle – ruim negentig - oud-winnaars, genomineerden en starters van de afgelopen 24 jaar onder de loep nam.

Een keuze tussen deze drie maken is volgens de jury ‘onmogelijk’. Deze ondernemers hebben zich na het winnen van de Ondernemersprijs - in respectievelijk 2007, 2011 en 2017 – sterk verder ontwikkeld. Karel Jennissen valt op door zijn innovativiteit, langetermijnvisie en doorzettingsvermogen. Wiljan Laarakkers is sterk in risicobeheersing, digitaliseren van de organisatie én toekomstgerichte samenwerkingsverbanden, niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor de gemeenschap. René van der Vleuten wordt een ‘slimme boer’ genoemd; hij is een snelle besluitvormer en moedig, maar niet overmoedig.

Trots
Zo stonden er totaal zes ondernemers in de schijnwerpers waar we volgens Ondernemersprijs-voorzitter Martin van Collenburg ‘ontzettend trots’ op mogen zijn in het Land van Cuijk & Noord-Limburg. Iets waar de winnaars het allen mee eens zijn. Marloes Kepser: “Met al deze ondernemers – ook hier in de zaal – kunnen we het Land van Cuijk en Noord-Limburg op de kaart zetten. Iedereen in Nederland en daarbuiten mag weten wat wij hier doen.

Aftermovie
Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2021 op YouTube.