InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt

Nieuwsbericht geplaatst op: Maandag 26 juli 2021

Jonge ondernemers strijden voor 25ste Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft de drie genomineerden bekendgemaakt. Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen, Marloes Kepser van Kepser in Cuijk en Arno van Lankveld van AVL Motion Groep in Westerbeek maken kans op de 25ste Ondernemersprijs. Op donderdag 4 november wordt in het Inspyrium te Cuijk bekendgemaakt wie de felbegeerde award in de wacht sleept. 

Voorzitter Martin van Collenburg van de Ondernemersprijs vertelt: “Goed ondernemerschap inspireert anderen en draagt bij aan de ontwikkeling van de regio; die inspirerende ondernemers verdienen een plek in de spotlights. In het kader van ons jubileum hebben we hierbij bewust gekeken naar ondernemers die – ten tijde van de selectie – 35 jaar oud of jonger waren.”

Ondernemers om trots op te zijn
Hij gaat verder: “Tal van namen kwamen voorbij, wat wel aangeeft wat voor ondernemende regio het Land van Cuijk & Noord-Limburg is. Onze selectiecommissie heeft ze allemaal onder de loep genomen, maar deze drie springen er echt uit. Ze zijn ontzettend gedreven en innovatief bezig. Daarbij hebben ze oog voor duurzaamheid en voor hun personeel. Het zijn drie ondernemers die ook buiten de regio opvallen; daar mogen we trots op zijn.”

Wout Seuren
De 24-jarige Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen is dé specialist als het gaat om revisie en reparaties van fietsaccu’s. Toen hij net van de basisschool kwam, bouwde hij – thuis in de schuur in Gennep – al een kinderfiets om tot een elektrische fiets. Dat de broers Koen, Wout en Stan (KWS) Seuren handig zijn, weet iedereen in de omgeving. “Zo klopte er een kennis aan, die vroeg of we zijn fietsaccu konden maken. Het begon in 2017 met geknutsel in de schuur, maar inmiddels hebben we vijftig medewerkers en verwerken we driehonderd accu’s per week.” Wout Seuren is een no-nonsens ondernemer, die met beide benen op de grond staat. “Er overkomt ons op dit moment zoveel moois; de nominatie voor De Ondernemersprijs past daar goed bij.”

Marloes Kepser
De 36-jarige Marloes Kepser uit Cuijk staat sinds 2017 aan de leiding van het in 1958 opgerichte familiebedrijf Kepser. Van kinds af aan heeft ze al interesse in metaal en techniek. Als ondernemer heeft ze veel oog voor haar personeel. “We doen het samen. Dankzij hun kennis en kunde leveren wij al jarenlang kwaliteit en service aan onze klanten.” Duurzame inzetbaarheid heeft haar aandacht; ze wil dat alle medewerkers gezond én met plezier tot de pensioengerechtigde leeftijd bij Kepser kunnen werken. Ook op het gebied van circulair ondernemen ziet ze kansen. Daarnaast heeft ze het oog altijd op de regio gericht. Over haar nominatie zegt Marloes Kepser: “Het is een eer om tussen al die mooie bedrijven te staan.”

Arno van Lankveld
De 32-jarige Arno van Lankveld uit Westerbeek heeft met AVL Motion Groep een oogstmachine ontwikkeld, waarmee witte asperges autonoom en selectief worden geoogst. Dankzij zijn oogstrobot zijn aspergestekers overbodig geworden. Terwijl de Compact S9000 over de akker rijdt, worden maximaal 9.000 asperges per uur geoogst. Dit seizoen reden er twee machines op het veld; volgend jaar moeten dat er vijf zijn. “Als we over tien jaar terugkijken, dan ben ik ervan overtuigd dat je kunt zeggen dat we de basis hebben gelegd voor toekomstige boeren. Het werk waar nu arbeidsmigranten op het land voor worden ingezet, gaan we oplossen met onze machines.” Arno van Lankveld vindt het een eer dat hij genomineerd is. “Het is mooi dat wordt opgemerkt wat we hier doen.”

Uitreiking ondernemersprijs
De Ondernemersprijs is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement dat niet meer weg te denken is van de kalender in ondernemersland. Op de eerste donderdag in november wordt in het Inspyrium te Cuijk bekendgemaakt wie er met de prijs naar huis gaat. Dan wordt ook de prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap uitgereikt. Het belooft dit jaar een bijzonder evenement te worden. Van Collenburg vertelt: “We kiezen dit jaar voor een volledig vernieuwde opzet, waarbij kennis én beleving centraal staat. Het wordt een inspirerende, maar zeker ook feestelijke bijeenkomst. Blokkeer donderdag 4 november alvast in je agenda, want dit wil je niet missen.”

Volg de genomineerden op weg naar de awardshow op social media en via www.deondernemersprijs.nl. Daar ontdek je ook een terugblik op 25 jaar Ondernemersprijs, maak je kennis met sponsors en vind je meer informatie over (kaartverkoop voor) de Ondernemersavond.