InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

4 november: Kennisfestival én uitreiking Ondernemersprijs

Nieuwsbericht geplaatst op: Maandag 27 september 2021

Nominatie Opmerkelijk Ondernemer voor drie oud-winnaars Ondernemersprijs

Wiljan Laarakkers (Laarakkers), Karel Jennissen (N+P Group) en René van der Vleuten (Globemilk) zijn genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar. Dat heeft Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt tijdens het Rabobank Banking For Food-sponsordiner.

Opmerkelijk Ondernemer
“Kijk eens wat hier aan ervaring op het podium staat”, aldus voorzitter Martin Van Collenburg. Het zijn tenslotte allemaal ex-winnaars van de Ondernemersprijs. In 2007 won Karel Jennissen de award. Wiljan Laarakkers was de gelukkig in 2011. René van der Vleuten ging in 2017 met de Ondernemersprijs naar huis. “Zij sprongen eruit toen de selectiecommissie van de Ondernemersprijs alle oud-winnaars, genomineerden en starters van de afgelopen 24 jaar onder de loep nam. Dat zijn er ruim negentig. Onze jubileumjury – bestaande uit Harry Cox, Jan van Raaij en Jaap Schipper – kan dat beamen. Maar daarover later meer tijdens de feestelijke uitreiking van de Ondernemersprijs, inclusief kennisfestival, op 4 november in het Inspyrium te Cuijk.”

Eer
De drie genomineerden vinden het een ‘grote eer’ dat ze weer het podium op mogen. “In 2007 zei ik eerst ‘ik doe niet mee’, maar het was een prachtige journey. Nu heb ik dan ook niet getwijfeld”, aldus Karel Jennissen. René van der Vleuten zei ook meteen ja. “Het was een geweldige ervaring in 2017; prachtig dat ik hier nu weer mag staan. Ik ben wat dat betreft zo blij als een kleine jongen.”

Jonge ondernemers
Maar de erkenning is voor Wiljan Laarakkers niet alleen belangrijk. Hij stipt ook de nieuwe weg in die de Ondernemersprijs is ingeslagen. “Ik denk dat het stimuleren van jonge ondernemers – ze naar een hoger level brengen – echt een goede keuze is. We zijn hier met z’n allen goed bezig in deze mooie regio, maar we hebben die jonge ondernemers straks keihard nodig.” Een boodschap waar zijn mede-genomineerden het helemaal mee eens zijn.

Kennisfestival
Sterker nog: ze klimmen zelfs met drie jonge ondernemers het podium op tijdens het kennisfestival, dat wordt georganiseerd voorafgaand aan de uitreiking van de Ondernemerprijs. Op 4 november om 17.00 uur start dit festival in het Ebben Inspyrium. Wiljan Laarakkers en Boyk Martens (Martens Democon) met ‘Hoe leidt netwerken tot een succes’. Karel Jennissen en Dirk Ebben (Boomkwekerij Ebben) met ‘Wat is de noodzaak van innovatie’. En tot slot René van der Vleuten en Erik Verpoort (Bureau VET) over ‘Hoe val ik op in de massa’.

Genomineerden Ondernemersprijs
Aansluitend aan het voorprogramma start om 20.00 uur de uitreiking van de Ondernemersprijs. Het moment waarop we te weten komen wie er met de 25ste Ondernemersprijs naar huis gaat. Arno van Lankveld (AVL Motion), Marloes Kepser (Kepser) en Wout Seuren (KWS Seuren) zijn de kanshebbers. Zij worden tijdens een feestelijke avond in festivalsferen – inclusief drank, hapjes en muziek – in het zonnetje gezet.

Publieksprijs
Eén van de prijzen die wordt uitgereikt op 4 november in het Inspyirum is de publieksprijs. De stembussen zijn geopend. Wie verdient deze award volgens jou. Stem op Arno, Marloes of Wout via www.deondernemersprijs.nl. Daar lees je ook alles over de genomineerden, het kennisfestival én bestel je rechtstreeks je ticket.