InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De winnaars van 2008

CUIJK - Voor directeur Robert van Kessel van Scheepswerf Grave was de nominatie voor de Ondernemersprijs al een verrassing. Laat staan het winnen ervan. Hij vindt de prijs vooral een erkenning voor alle industriële ondernemingen in de regio.

Goud haalde Robert van Kessel gisteravond binnen, tijdens de gala-avond rond de dertiende editie van de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. En ofschoon het in eerste instantie natuurlijk een persoonlijke prijs is, vindt de werfdirecteur dat zijn hele team het goud voor hem verdiend heeft.

Speciale schepen voor bijzondere klanten, die bouwt Scheepswerf Grave (opgericht in 1957) jaarlijks enkele met een eigen team van 65 mensen en een veelvoud hiervan bij toeleveranciers. De laatste jaren vooral hotelschepen voor cruises op de Rijn en Donau. Robert van Kessel maakte als zoon van een binnenvaartschipper snel carrière toen Scheepswerf Grave zich aandiende. Hij kon directeur worden en werd, toen bleek dat binnen de eigenaarfamilie geen opvolging beschikbaar was, eigenaar. En daarmee werd de wens om zelf aan het roer te staan vervuld.

Zilver

Voor de twee andere genomineerden, Site VAC uit Cuijk en het Beugense Gebr. Janssen, was er zilver. Site VAC is specialist in de bediening en het controleren van afsluiters voor pijpleidingen in de olie- en gasindustrie. De aandrijvingen worden hoofdzakelijk in explosiegevaarlijke omgevingen gebruikt. Een nichemarkt waarvoor hoge eisen gelden. Wat met drie oprichters en een paar klanten begon, groeide in vijftien jaar tijd uit tot een bedrijf met ruim twintig medewerkers.

Bouwen met extra toegevoegde waarde, is het credo van Gebr. Janssen in Beugen. Het aanbrengen van bijna alle soorten daken en installeren van water, gas, verwarming en sanitair houdt een honderdtal mensen bij Janssen bezig. Het bedrijf weet goed in te spelen op toepassingen op gebied van duurzame energiebesparing, zoals warmtepompen, aldus de jury. Telkens zoekt het bedrijf marktsegmenten waarmee verdere groei mogelijk wordt. Het openen van een showroom voor badkamers en cv-installaties is hiervan een goed voorbeeld.

Startersprijs

Toine Cloostermans won de Startersprijs met zijn Cuijkse onderneming Infrascoop Grond-, Weg- en Waterbouw, begonnen in februari 2007. “Het gaat om de drive. Daar geniet ik van. Waar we de prijs aan te danken hebben? Aan de goede cijfers, vermoed ik. Want die zijn er en dan kun je het niet verkeerd gedaan hebben, toch?”

Aftermovie en foto's Ondernemersprijs 2023

069_patrick-bongartz-fotografie-2023_oplvcm-202363957_1.jpg

Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2023 op YouTube. De foto's bekijk je hier …

› Lees verder

Spannende onthulling: winnaars Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2023 bekend!

home-winnaars-2023.jpg

In de Schouwburg Cuijk vond de bekendmaking plaats van de winnaars van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2023. Dit jaar met als thema: ‘Verhalen die raken’. De drie genomineerden hadden allen een inspirerend …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord-Limburg bekend

patrick-bongartz-fotografie-2023_oplvc_hr_78075.jpg

Piet Schrijen van Schrijen Afscheid en Herinnering, Martien Rongen van Vecunda en Vitalvé en Antoon van der Horst van Van der Horst aannemers zijn dit jaar de kanshebbers op de Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord Limburg. De jury …

› Lees verder