InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De winnaars van 2012

Eldorado Parken wint Ondernemersprijs 2012
Gepassioneerde toppersvoorbeeld voor bedrijven

Opnieuw stonden in de Cuijkse Schouwburg drie bedrijven op het podium die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor positief onderscheiden. Gepassioneerde toppers die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer in deze tijd hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 1 november in de Cuijkse Schouwburg opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Eldorado Parken won de gouden Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Eerder dit jaar werden Harry en Sjors Winkelmolen van Eldorado Parken, Pieter en Marcel Lucassen van Vaste Plantenkwekerij Lucassen uit Afferden en Peter Martens van het Beugense MartensBouw genomineerd. Zilver was er uiteindelijk voor de twee laatstgenoemde partijen. De aanwezigen in de zaal beloonden Vaste Plantenkwekerij Lucassen met de Publieksprijs. De presentatie was dit jaar anders en dynamischer: geen lange bedrijfsfilm per genomineerde, maar korte filmpjes die tijdens de interviews op het podium gedraaid werden. Verder was er een op maat gemaakt lied, zichtbaar op het videoscherm. Zangeres Alma zong het laatste gedeelte live op het podium.

Doener
Volgens de jury is Harry Winkelmolen ‘niet alleen een ondernemer met visie’. “Hij is ook een echte doener. Als hij kansen ziet, neemt hij zelf de nodige actie om de kansen ook te realiseren. Hij schuwt het niet om bij wijze van spreken zelf de schop in de hand te nemen.” Ook Peter Martens heeft de zaken goed voor elkaar. “Tegen deze ontwikkelingen in de bouwsector in heeft Peter Martens het gepresteerd om de laatste jaren de omzet op peil te houden en een winstmarge te realiseren die groter is dan gebruikelijk in de branche, zonder dat het de opdrachtgever meer kost. Een echte innovatieve ondernemer.”
Over Vaste Plantenkwekerij Lucassen: “Pieter Lucassen heeft, samen met zijn broer, op zich al een geweldige prestatie neergezet door het boerenbedrijf om te vormen tot de huidige onderneming. Daarvoor is visie en durf nodig. De opdrachten worden verkregen op basis van vertrouwen. Het vertrouwen van de opdrachtgevers is zó groot, dat veredelaars uit de hele wereld als vanzelfsprekend kiezen voor Lucassen.”

Startersprijs
Lovende woorden waren er ook voor het Cuijkse Trinity Haircare, dat de Startersprijs 2012 in de wacht sleepte. Trinity Haircare importeert en distribueert haarverzorgingsproducten voor de professionele markt in Nederland van het Zwitserse kappersmerk Trinity. Mede namens zijn broer Robin en diens vrouw Jolanda verscheen Jeroen Schenke op het podium.
De jury: “Jeroen Schenke is aan de slag gegaan in een markt waarvan hij geen kennis had. Daarvoor is lef nodig. De meeste startende ondernemers worstelen met de vraag: ‘Hoe kom ik aan klanten?’. Voor Jeroen was het antwoord helder: gewoon de boer op en koude acquisitie plegen. Met vallen en opstaan en volhouden heeft hij de eerste klanten weten te winnen en te behouden. Vanuit de kracht van dit eerste succes is hij vol geloof verder gegaan.”

Aftermovie Ondernemersprijs 2022

pbf2022_oplvcm-23112022_76350_1_1.jpg

Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2022 op YouTube …

› Lees verder

Winnaar Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2022 bekend!

pbf2022_oplvcm-2022_winaar-2022_hr_61974.jpg

De winnaar van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2022 is bekend! Willem Hofmans (IXON) gaat er met deze felbegeerde prijs vandoor. Ook bij het publiek is hij topfavoriet en wint zo ook de Publieksprijs. De bekendmaking vond …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt

pbf2021_oplvcm-2022_groepsfoto_71739-2.jpg

Een prachtige selectie aan inspirerende ondernemers  De genomineerden voor De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg zijn bekendgemaakt. De jury heeft een drietal inspireerde ondernemers geselecteerd die kans maken op deze …

› Lees verder