InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De winnaars van 2014

Goed ondernemerschap onderscheidt zich positief

Toppers met passie die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 6 november in Fitland opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Drie bedrijven die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor, ook in economisch mindere tijden, positief onderscheiden. VKPS Personal Support won uiteindelijk de gouden Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Dit Boxmeerse bureau adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren die speciale zorg nodig hebben. Zo kunnen zij blijven functioneren in hun privé-situatie, op school of in hun werk. VKPS biedt ook orthopedagogische dienstverlening voor onderzoek, diagnostiek en behandeling van dyslexie en dyscalculie. Volgens de jury heeft Jacqueline van Kuijk het lef gehad een vaste baan op te zeggen en haar passie te volgen. Ze heeft in een paar jaar tijd een bedrijf opgebouwd waar 75 medewerkers actief zijn vanuit vijf locaties. Ze ziet voor de komende jaren nog steeds nieuwe groeimogelijkheden voor haar onderneming. 
Zilver was er voor M&M Security uit Milsbeek, geleid door Maurice van den Hoogen, en voor het Velpse Zomerdam Productidentificatie, met Lute Aarsse aan het roer. De aanwezigen in de zaal beloonden VKPS met de Publieksprijs.

‘Aanpakker’
De jury noemt Maurice van den Hoogen een ‘aanpakker’. Hij is zijn onderneming gestart terwijl hij een fulltime baan had. Overdag werkte hij voor zijn baas en in de avond en nacht voor zichzelf. Het lukte hem om naast een aantal grote security-organisaties een groeiende onderneming op te zetten. Hij onderscheidt zich met zijn motto: ‘doen wat je zegt en zeggen wat je doet’. Zijn concepten van beveiliging van winkelcentra, tijdelijke inbraakbeveiliging en vakantiepakketten zijn vernieuwend en kansrijk.
Lute Aarsse startte met de verkoop van etiketteersystemen. Hij kiest er voor om zijn organisatie ‘plat’ te houden, wil geen extra managementlaag. Daarom zoekt hij de groei niet in meer personeel binnen een bedrijf, maar in overnames van kleine bedrijven die zelfstandig kunnen blijven. Nieuwe ontwikkelingen en behoeftes verwerkt hij in nieuwe, klantspecifieke producten. Door kleine series, waar de grote wereldwijde spelers niet in geïnteresseerd zijn, heeft Zomerdam een unieke marktpositie.

Startersprijs
Positieve kritieken krijgt ook het Cuijkse Tractive Suspension, dat de Startersprijs 2014 wint. Voorheen had Nederland twee vooraanstaande veringproducenten: Koni voor auto’s en WP Suspension (Malden) voor motorfietsen. Na de overname van WP Suspension door een Oostenrijkse onderneming dreigde unieke technologische kennis voor Nederland verloren te gaan. Vier medewerkers van WP Suspension zagen hierin een kans en richtten in 2010 Tractive Suspension op: Rob Jacobs, Jochum Rijpma, Eric Lindeman en Tom Glazemakers. Volgens de jury bezit de onderneming unieke kennis op het gebied van elektronisch verstelbare schokdempers en kan zij daarmee een nichemarkt bedienen.

Strijd om de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg Dit zijn de genomineerden 2024

pbf2024_oplvcm-2024_groepsfoto_lr_75377.jpg

26 juni 2024 Bo Pennings van Adventure Media Group, Roel van Dijk van Mondial van Dijk Verhuizingen, en Tom Wienhofen van Megens Elektrotechniek, Seef Beveiligingstechniek BV en Cequra BV zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs 2024 Land van …

› Lees verder

Aftermovie en foto's Ondernemersprijs 2023

069_patrick-bongartz-fotografie-2023_oplvcm-202363957_1.jpg

Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2023 op YouTube. De foto's bekijk je hier …

› Lees verder

Spannende onthulling: winnaars Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2023 bekend!

home-winnaars-2023.jpg

In de Schouwburg Cuijk vond de bekendmaking plaats van de winnaars van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2023. Dit jaar met als thema: ‘Verhalen die raken’. De drie genomineerden hadden allen een inspirerend …

› Lees verder