InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017
Nog 15 dagen tot de prijsuitreiking!

De winnaars van 2015

Lamfred van Lanen uit Mill wint Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg Goed ondernemerschap onderscheidt zich positief

Toppers met passie die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 5 november in de Schouwburg Cuijk opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Drie bedrijven die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor positief onderscheiden. Lamfred van Lanen won uiteindelijk de gouden Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Lamfred van Lanen is eigenaar van Elektro-installatiebedrijf Van Lanen in Mill. Een familieonderneming die al een kleine 40 jaar bestaat. Hoog in het vaandel staan bij Van Lanen maatschappelijk ondernemen en innovatie, diverse werkzaamheden worden uitgevoerd in uiteenlopende sectoren zoals bij gemeenten, in klinieken, in de utiliteit en in de agrarische sector. Volgens de jury is Lamfred van Lanen in staat om op een geheel eigen wijze een bedrijf succesvol te managen, waarbij servicegerichtheid hoog in het vaandel staat. De belangrijkste drijfveer in zijn manier van ondernemen is risicobeheersing. Hij heeft bewezen dat hij daarmee succesvol is, ook in slechtere economische tijden. 
Zilver was er voor De Weijer Boxmeer, geleid door Peter-Paul Kissels, en voor Previcus Beugen, met Michel Uyen aan het roer. De aanwezigen in de zaal beloonden Michel Uyen met de Publieksprijs. 

Peter-Paul Kissels is onder andere eigenaar van TV Land van Cuijk en voormalig Hotel Esser waarin appartementen voor jongeren worden gerealiseerd en een heuse Ierse Pub. Zijn hoofdfocus is de exploitatie van De Weijer, het culturele hart van Boxmeer dat hij met het uitgebreide theater en restaurant De Heerlijkheid als evenementenlocatie opnieuw op de kaart heeft gezet. Peter-Paul wilt zinnig bezig zijn en iets doen voor de omgeving, dicht bij huis, ook al kost het geld. Uiteindelijk is echter wel het doel van al zijn initiatieven, dat ze hem geen geld meer kosten. Voor Peter-Paul is het belangrijkste dat hij iets nalaat aan de omgeving. Hij wilt laten zien dat hij iets kan realiseren wat anderen voor onmogelijk houden. Met alle verschillende initiatieven is Peter-Paul een veelzijdige ondernemer.

Michel Uyen helpt met zijn onderneming Previcus Vastgoed particulieren, woningcorporaties, industriële bedrijven, zorginstellingen en grote multinationals bij het controleren en verlagen van alle WOZ-gerelateerde belastingen. Michel Uyen is degene die als eerste in Nederland deze vorm van dienstverlening aanbood en is sindsdien marktleider binnen deze nichemarkt. Volgens de jury heeft Michel Uyen een kans in de markt gezien en gegrepen. Door stap voor stap een team om zich heen te verzamelen, waarin de teamleden elkaar aanvullen en gespecialiseerde kennis bezitten, is hij in staat om met Previcus een dienstverlening op het door hem gewenste kwalitatief hoge niveau te leveren.

Startersprijs
Positieve kritieken krijgt ook Hans Ebben van Top Sport & Groen uit Overloon , hij wint de Startersprijs 2015. Top Sport & Groen is een aannemersbedrijf op het gebied van openbaar groen en de aanleg en onderhoud van sportaccommodaties. Een voetbalveld van natuur- of kunstgras? Een tennisbaan, atletiekpark, golfbanen of een manegebodem; alle outdoor sportondergronden kunnen zij aanleggen, renoveren en onderhouden.

4 november: Kennisfestival én uitreiking Ondernemersprijs

037-sponsordiner-ondernemersprijs-lvc-js-202109232016-9612-e-hr.jpg

Nominatie Opmerkelijk Ondernemer voor drie oud-winnaars Ondernemersprijs Wiljan Laarakkers (Laarakkers), Karel Jennissen (N+P Group) en René van der Vleuten (Globemilk) zijn genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar. Dat heeft …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt

pbf2019_oplvc-2021_oplvc-2021_01.jpg

Jonge ondernemers strijden voor 25ste Ondernemersprijs De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft de drie genomineerden bekendgemaakt. Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen, Marloes Kepser van Kepser in Cuijk en Arno van Lankveld …

› Lees verder

Hulde aan ieders ondernemerschap

genomineerden-2009.jpg

Ondernemers in het Land van Cuijk & Noord-Limburg moeten er nog tot donderdag 4 november op wachten, maar het bestuur van De Ondernemersprijs is achter de schermen druk in de weer met de uitreiking van de 25ste Ondernemersprijs. Het …

› Lees verder