InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De winnaars van 2015

Lamfred van Lanen uit Mill wint Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg Goed ondernemerschap onderscheidt zich positief

Toppers met passie die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 5 november in de Schouwburg Cuijk opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Drie bedrijven die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor positief onderscheiden. Lamfred van Lanen won uiteindelijk de gouden Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Lamfred van Lanen is eigenaar van Elektro-installatiebedrijf Van Lanen in Mill. Een familieonderneming die al een kleine 40 jaar bestaat. Hoog in het vaandel staan bij Van Lanen maatschappelijk ondernemen en innovatie, diverse werkzaamheden worden uitgevoerd in uiteenlopende sectoren zoals bij gemeenten, in klinieken, in de utiliteit en in de agrarische sector. Volgens de jury is Lamfred van Lanen in staat om op een geheel eigen wijze een bedrijf succesvol te managen, waarbij servicegerichtheid hoog in het vaandel staat. De belangrijkste drijfveer in zijn manier van ondernemen is risicobeheersing. Hij heeft bewezen dat hij daarmee succesvol is, ook in slechtere economische tijden. 
Zilver was er voor De Weijer Boxmeer, geleid door Peter-Paul Kissels, en voor Previcus Beugen, met Michel Uyen aan het roer. De aanwezigen in de zaal beloonden Michel Uyen met de Publieksprijs. 

Peter-Paul Kissels is onder andere eigenaar van TV Land van Cuijk en voormalig Hotel Esser waarin appartementen voor jongeren worden gerealiseerd en een heuse Ierse Pub. Zijn hoofdfocus is de exploitatie van De Weijer, het culturele hart van Boxmeer dat hij met het uitgebreide theater en restaurant De Heerlijkheid als evenementenlocatie opnieuw op de kaart heeft gezet. Peter-Paul wilt zinnig bezig zijn en iets doen voor de omgeving, dicht bij huis, ook al kost het geld. Uiteindelijk is echter wel het doel van al zijn initiatieven, dat ze hem geen geld meer kosten. Voor Peter-Paul is het belangrijkste dat hij iets nalaat aan de omgeving. Hij wilt laten zien dat hij iets kan realiseren wat anderen voor onmogelijk houden. Met alle verschillende initiatieven is Peter-Paul een veelzijdige ondernemer.

Michel Uyen helpt met zijn onderneming Previcus Vastgoed particulieren, woningcorporaties, industriële bedrijven, zorginstellingen en grote multinationals bij het controleren en verlagen van alle WOZ-gerelateerde belastingen. Michel Uyen is degene die als eerste in Nederland deze vorm van dienstverlening aanbood en is sindsdien marktleider binnen deze nichemarkt. Volgens de jury heeft Michel Uyen een kans in de markt gezien en gegrepen. Door stap voor stap een team om zich heen te verzamelen, waarin de teamleden elkaar aanvullen en gespecialiseerde kennis bezitten, is hij in staat om met Previcus een dienstverlening op het door hem gewenste kwalitatief hoge niveau te leveren.

Startersprijs
Positieve kritieken krijgt ook Hans Ebben van Top Sport & Groen uit Overloon , hij wint de Startersprijs 2015. Top Sport & Groen is een aannemersbedrijf op het gebied van openbaar groen en de aanleg en onderhoud van sportaccommodaties. Een voetbalveld van natuur- of kunstgras? Een tennisbaan, atletiekpark, golfbanen of een manegebodem; alle outdoor sportondergronden kunnen zij aanleggen, renoveren en onderhouden.

Aftermovie Ondernemersprijs 2022

pbf2022_oplvcm-23112022_76350_1_1.jpg

Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2022 op YouTube …

› Lees verder

Winnaar Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2022 bekend!

pbf2022_oplvcm-2022_winaar-2022_hr_61974.jpg

De winnaar van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2022 is bekend! Willem Hofmans (IXON) gaat er met deze felbegeerde prijs vandoor. Ook bij het publiek is hij topfavoriet en wint zo ook de Publieksprijs. De bekendmaking vond …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt

pbf2021_oplvcm-2022_groepsfoto_71739-2.jpg

Een prachtige selectie aan inspirerende ondernemers  De genomineerden voor De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg zijn bekendgemaakt. De jury heeft een drietal inspireerde ondernemers geselecteerd die kans maken op deze …

› Lees verder