InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De winnaars van 2016

Toppers met passie die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 4 november weer een avond vol spanning en entertainment in een uitverkochte Schouwburg in Cuijk met opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Drie ondernemers die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor positief onderscheiden waren genomineerd voor de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2016. Pieter Vloet van de Briljant Groep won uiteindelijk goud. De Startersprijs was voor Erik Verpoort van Bureau VET uit Boxmeer. Ivo Breukers van Creventic Gennep en Gerry Vinck van Franken Transport Bergen mochten de zilveren prijs in ontvangst nemen.

Pieter Vloet
Pieter Vloet heeft met zijn acht optiekzaken binnen de Briljant Groep een zodanige omvang gerealiseerd, dat hij een serieuze afnemer is voor fabrikanten. Hij heeft gunstige voorwaarden kunnen bedingen, waardoor hij in staat is te concurreren met de grote optiekketens. De prijs blijft een belangrijk aspect in de optiekmarkt. Onder andere door goed te luisteren naar de klanten, kent hij hun echte behoeften. Ook is hij in staat in te spelen op de beleving door de klant.
Voor hem is de uitspraak van een bezoeker “ik heb geen bril nodig, maar ik zou hier best een bril willen kopen” erg belangrijk.
De mogelijkheden van een webshop heeft hij onderzocht. Vooralsnog gelooft hij hier niet in vanwege het logistieke proces en de benodigde service voor het afstellen van brillen of het oogonderzoek voor contactlenzen. Hij houdt de ontwikkelingen wel in de gaten en neemt initiatief in de brancheorganisatie om initiatieven gezamenlijk te ontplooien.

Ivo Breukers
Ivo heeft als ondernemer een gat in de markt gezien en heeft daar slim op ingespeeld.
Hij heeft een gezonde onderneming neergezet die gestaag groeit.
Het is allemaal begonnen met een 24 uurs race in Dubai in 2005. Inmiddels zijn de activiteiten uitgegroeid tot een omvang van negen races in 2016 en twee endurance kampioenschappen.
Ivo wil verder uitbreiden en ook races in Azië en de USA gaan organiseren en vooral faciliteren. Hij voorziet met een slim en relatief eenvoudig business model in de behoefte van een groep coureurs die bereid zijn te betalen voor de facilitering die wordt geboden en daardoor deelneemt aan races buiten Europa.

Gerry Vinck
Gerry Vinck werkt vanuit een duidelijke visie. Hij heeft een bewuste keuze gemaakt om te focussen op het laatste stuk geconditioneerd transport voor de retail markt.
Hij richt zich puur op het transport en verricht verder geen enkele logistieke dienstverlening.
Ook kiest hij bewust voor één merk truck, waardoor hij ef ciëntie creëert in de planning, minder problemen (schade) bij de chauffeurs en enigszins rendabel in huis het onderhoud kan verzorgen. Franken Transport is bijna 365 dagen per jaar, 24/7 in bedrijf.
Gerry wil de beste levensmiddelen transporteur van Zuid Nederland worden. Om dit te realiseren is nog meer aandacht nodig voor personeelsbeleid. Hij beseft heel goed dat zijn chauffeurs en de trucks het grootste kapitaal vormen. Gerry staat open voor signalen uit de organisatie.
Zonder een verdere investering in indirecte kostenposten is volgens hem de komende jaren 5 % groei per jaar mogelijk door synergie te creëren, waaronder beladen retour transporten.

Startersprijs
Erik Verpoort heeft in 2011 de stap naar ondernemerschap gezet. Hij wil een bedrijf dat een jonge en een beetje rebelse uitstraling heeft. Het moet “cool” zijn om er te werken.
Een dergelijke uitstraling past bij een bedrijf dat werkt aan “online succes”.
Erik wil een geolied Bureau VET, waar “de vent is de tent” niet geldt.
Standaardisering van producten zal hieraan bijdragen.
Volgens Erik is online succes geen sprint, maar een marathon. Maar ook het succesvol maken van Bureau VET is een marathon. Een marathonloper kan alleen succesvol zijn als hij  t en gezond blijft. Ook voor een succesvolle onderneming is het belangrijk dat deze  t en gezond is.
In de volgende fase zal de uitdaging zijn om stijgende kosten, die volgens de ondernemer als investering voor de baten uitgaan, op een gecontroleerde wijze aan de groei van Bureau Vet te laten bijdragen, zodat de benodigde gezondheid aanwezig blijft.


 

Aftermovie en foto's Ondernemersprijs 2023

069_patrick-bongartz-fotografie-2023_oplvcm-202363957_1.jpg

Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2023 op YouTube. De foto's bekijk je hier …

› Lees verder

Spannende onthulling: winnaars Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2023 bekend!

home-winnaars-2023.jpg

In de Schouwburg Cuijk vond de bekendmaking plaats van de winnaars van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2023. Dit jaar met als thema: ‘Verhalen die raken’. De drie genomineerden hadden allen een inspirerend …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord-Limburg bekend

patrick-bongartz-fotografie-2023_oplvc_hr_78075.jpg

Piet Schrijen van Schrijen Afscheid en Herinnering, Martien Rongen van Vecunda en Vitalvé en Antoon van der Horst van Van der Horst aannemers zijn dit jaar de kanshebbers op de Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord Limburg. De jury …

› Lees verder