InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017
Nog 16 dagen tot de prijsuitreiking!

De winnaars van 2010

Beste entrepreneurs wederom in de schijnwerpers

Ondernemersprijs gaat naar Martien Voss van Elpress

CUIJK – Natuurlijk was hij verrast en ook trots met de nominatie voor de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2010. “Sinds vorig jaar heb ik alle aandelen in handen. Dat maakt dat ik eigenlijk pas een jaar ondernemer ben. Dat je medeondernemers je dan al nomineren, geeft mij een heel bijzonder gevoel.” En het bleef niet bij deze nominatie: Martien Voss van het Boxmeerse Elpress won uiteindelijk ook de onderscheiding.

Elpress maakt en verkoopt schoonmaakoplossingen voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Met slimme vernieuwingen weet het bedrijf klanten aan zich te binden. Inmiddels levert het bedrijf wereldwijd haar producten en vragen grote klanten zoals Marel-Stork om hulp bij het oplossen van reinigingsproblemen. Daarnaast levert het bedrijf als handelsactiviteit allerlei nevenproducten, waaronder slangen, haspels en zeepdispensers. Inmiddels werken er 52 mensen.

Bescheiden
Volgens de jury is Martien Voss ondanks alle succes bescheiden gebleven. Hij beschikt niet zoals veel collega-directeuren over een mooie HTS-opleiding. “Martien leerde techniek in het leger, als automonteur. Nog steeds is hij weg van een mooie, klassieke Mercedes. Martien heeft wat met mensen, en mensen ook met hem. Zijn succes is het succes van zijn mensen om hem heen. Hij laat dat hen op motiverende wijze blijken. Hij heeft zowel in zijn eigen leven als in dat van Elpress keuzes gemaakt om op de goede koers te blijven. Een complete ondernemer met een sterk en groeiend bedrijf.”

Publieksprijs voor bakkerij de Haas
Voor de twee andere genomineerden, Henk de Haas van de Hapse Bakkerij De Haas en Ric Broens van Advitronics Telecom in Grave, was er zilver.

Over De Haas zegt de jury: “De groei van lokale bakkerij tot franchisebedrijf is indrukwekkend. Henk de Haas heeft deze expansie vorm gegeven en doorgevoerd. De verdere groei van het bedrijf zal hem dwingen meer te delegeren. Met deze verbeteringsslag is hij al begonnen, zodat het bedrijf robuust verder kan ontwikkelen.”

Zilver voor Advitronics
Lof is er ook voor Advitronics: “Advitronics bruist. Het zelfvertrouwen en de drive van Ric Broens zijn hiervoor allesbepalend. Hij heeft het bedrijf uitgebouwd tot het succes wat het nu is. Zonder meer een topondernemer met een topbedrijf. Maar, de toekomst wordt een echte test. De jury ziet aanleiding voor een heldere groeistrategie met scherpe keuzes. Dit kan Advitronics helpen haar indrukwekkende groei verder te vervolgen.”

Van Dijk Mondial Movers wint Starterprijs

CUIJK - “Ik weet het: het is een cliché. Maar toch kan ik niet anders zeggen dan dat deze prijs een bekroning voor ons is. Je kunt immers wel van jezelf zeggen dat je het goed doet; het krijgt pas écht waarde wanneer anderen dat óók van je vinden. Daarom zijn we hier erg blij mee. Bovendien wonnen we eerder dit jaar ook al de award voor Zorgverhuizer van het Jaar. Geweldig toch? Hoe goed kun je het doen?”

Roel van Dijk is in zijn nopjes met het winnen van de Starterprijs 2010. Als onderdeel van de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg is de Startersprijs speciaal in het leven geroepen voor jonge bedrijven die zich weten te onderscheiden. Afgelopen donderdag, tijdens het Ondernemersgala, werd de Boxmeerse onderneming in de schijnwerpers gezet.

Begrip
Van Dijk Mondial Movers is in 2007 ontstaan uit het familiebedrijf Van Dijk Transport. De verhuisactiviteiten bleken winstgevend, terwijl de transportactiviteiten door het verlies van een grote klant niet konden overleven. De zonen Roel en Stijn besloten met de verhuisactiviteiten door te gaan, waarbij Roel de algemene leiding op zich nam.

Van Dijk Verhuizingen is een begrip in Boxmeer. Met vijftien mensen verhuist Van Dijk particulieren en bedrijven. Ook opslag van inboedel is mogelijk. Daarnaast is Van Dijk gespecialiseerd in zorgverhuizingen. Zorginstellingen besteden extra aandacht aan de vaak ingrijpende verplaatsing van patiënten. Van Dijk heeft hiervoor speciaal opgeleide mensen. Via het samenwerkingsverband Mondial Movers kan Van Dijk grote klanten aan die overal in Nederland willen verhuizen. Een centrale organisatie zorgt voor goede raamcontracten en een mooie extra omzet.

Versterken
Met de zorgactiviteiten en de landelijke samenwerking weet Van Dijk haar positie in de markt te versterken. Inmiddels wordt gekeken om activiteiten op te starten in de regio’s Uden-Veghel, Deurne-Helmond, Venlo en Nijmegen. De jury is vol lof over de ondernemer. “Roel van Dijk was 22 jaar toen hij een bedrijf van vijftien man doorstartte. Hij wist snel het vertrouwen van (oude) klanten te winnen, en het personeel aan zich te binden. Hij zag kansen in een markt waar door de crisis steeds minder te doen was. Door het leggen van landelijke verbanden wist hij extra omzet te genereren. Knap werk, dat veel belooft voor de toekomst Nederland zal nog meer van hem en zijn broer gaan horen!”

4 november: Kennisfestival én uitreiking Ondernemersprijs

037-sponsordiner-ondernemersprijs-lvc-js-202109232016-9612-e-hr.jpg

Nominatie Opmerkelijk Ondernemer voor drie oud-winnaars Ondernemersprijs Wiljan Laarakkers (Laarakkers), Karel Jennissen (N+P Group) en René van der Vleuten (Globemilk) zijn genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar. Dat heeft …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt

pbf2019_oplvc-2021_oplvc-2021_01.jpg

Jonge ondernemers strijden voor 25ste Ondernemersprijs De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft de drie genomineerden bekendgemaakt. Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen, Marloes Kepser van Kepser in Cuijk en Arno van Lankveld …

› Lees verder

Hulde aan ieders ondernemerschap

genomineerden-2009.jpg

Ondernemers in het Land van Cuijk & Noord-Limburg moeten er nog tot donderdag 4 november op wachten, maar het bestuur van De Ondernemersprijs is achter de schermen druk in de weer met de uitreiking van de 25ste Ondernemersprijs. Het …

› Lees verder