InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017

De winnaars van 2013

Jan Thomassen van Vivara wint Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg
Gepassioneerde toppersvoorbeeld voor bedrijven

Opnieuw stonden drie bedrijven op het podium die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor, ook in economisch mindere tijden, positief onderscheiden. Gepassioneerde toppers die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 7 november in Fitland opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Het Vierlingsbeekse Vivara won de gouden Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Eerder dit jaar werden Willie van Dinther van het gelijknamige Velpse machinefabriek annex constructiebedrijf, Gerard van Haren van het Cuijkse Van Haren Installaties en Jan Thomassen van Vivara genomineerd voor de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. Daarbij wordt de drijvende kracht achter een succesvolle onderneming in de schijnwerper gezet. Zilver was er voor de twee eerstgenoemde partijen, terwijl de aanwezigen in de zaal Jan Thomassen ookbeloonden met de Publieksprijs.

Toegevoegde waarde
Met meer dan 200 medewerkers en 2.500 verschillende producten is Vivara uit Vierlingsbeek Europees marktleider op het gebied van natuurbeschermingsproducten. Volgens de jury ziet Jan Thomassen steeds nieuwe mogelijkheden en is hij ervan overtuigd dat zijn producten waarde moeten toevoegen. Zijn strategie is gericht op exclusiviteit en niches. Door bewust gebruik te maken van merkrecht, modelbescherming en octrooien kan hij de concurrentie ruim voor blijven.
Lovende woorden zijn er ook voor Willie van Dinther, een ondernemer met oog voor de wensen van boeren. Een echte doener, een aanpakker en in staat met weinig overhead te opereren. Hij heeft een unieke positie in de wereld van stalinrichtingen en in het bijzonder melkwininstallaties verworven. Bovendien heeft Nederland internationaal een vooraanstaande positie als het gaat om melkwinning.
Ondernemer Gerard van Haren is volgens de jury een techneut die continu het proces wil verbeteren maar het ook zo eenvoudig mogelijk wil houden. Hij geniet ervan als hij mensen kan ontwikkelen. Bij dit kwaliteitsdenken past ook zijn gedrevenheid voor procesverbeteringen. Gerard wekt vertrouwen en weet mede daardoor ook in tijden van crisis te groeien.

Startersprijs
Positieve kritieken krijgt ook het Cuijkse Innoting, dat de Startersprijs 2013 wint. Op z’n zesentwintigste maakte hij een kleine drie jaar geleden al naam in de (inter)nationale automotive sector. De Cuijkse ondernemerKai Peters ging van online player naar een bricks & clicks retailer: een ondernemer die online (webshop) en offline (winkel) verkoopmethoden combineert. Zijn overkoepelende bedrijf, Innoting, staat voor de combinatie van innovatie en marketing. Daarmee zet hij bestaande producten op een andere manier in de markt. De verkoop van banden en velgen is daarvan het beste voorbeeld. “Als ik geloof in een markt, wil ik die openbreken.”

Strijd om de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg Dit zijn de genomineerden 2024

pbf2024_oplvcm-2024_groepsfoto_lr_75377.jpg

26 juni 2024 Bo Pennings van Adventure Media Group, Roel van Dijk van Mondial van Dijk Verhuizingen, en Tom Wienhofen van Megens Elektrotechniek, Seef Beveiligingstechniek BV en Cequra BV zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs 2024 Land van …

› Lees verder

Aftermovie en foto's Ondernemersprijs 2023

069_patrick-bongartz-fotografie-2023_oplvcm-202363957_1.jpg

Bekijk de aftermovie van de Ondernemersprijs 2023 op YouTube. De foto's bekijk je hier …

› Lees verder

Spannende onthulling: winnaars Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2023 bekend!

home-winnaars-2023.jpg

In de Schouwburg Cuijk vond de bekendmaking plaats van de winnaars van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2023. Dit jaar met als thema: ‘Verhalen die raken’. De drie genomineerden hadden allen een inspirerend …

› Lees verder