InZake
Lees artikel InZaken Magazine: Onder-nemers-prijs 2017
Nog 16 dagen tot de prijsuitreiking!

De winnaars van 2013

Jan Thomassen van Vivara wint Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg
Gepassioneerde toppersvoorbeeld voor bedrijven

Opnieuw stonden drie bedrijven op het podium die goed ondernemerschap aan de dag leggen en zich daardoor, ook in economisch mindere tijden, positief onderscheiden. Gepassioneerde toppers die eigenschappen delen die de succesvolle ondernemer hard nodig heeft: visie en realiteitszin. De regio presenteerde op 7 november in Fitland opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Het Vierlingsbeekse Vivara won de gouden Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Eerder dit jaar werden Willie van Dinther van het gelijknamige Velpse machinefabriek annex constructiebedrijf, Gerard van Haren van het Cuijkse Van Haren Installaties en Jan Thomassen van Vivara genomineerd voor de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. Daarbij wordt de drijvende kracht achter een succesvolle onderneming in de schijnwerper gezet. Zilver was er voor de twee eerstgenoemde partijen, terwijl de aanwezigen in de zaal Jan Thomassen ookbeloonden met de Publieksprijs.

Toegevoegde waarde
Met meer dan 200 medewerkers en 2.500 verschillende producten is Vivara uit Vierlingsbeek Europees marktleider op het gebied van natuurbeschermingsproducten. Volgens de jury ziet Jan Thomassen steeds nieuwe mogelijkheden en is hij ervan overtuigd dat zijn producten waarde moeten toevoegen. Zijn strategie is gericht op exclusiviteit en niches. Door bewust gebruik te maken van merkrecht, modelbescherming en octrooien kan hij de concurrentie ruim voor blijven.
Lovende woorden zijn er ook voor Willie van Dinther, een ondernemer met oog voor de wensen van boeren. Een echte doener, een aanpakker en in staat met weinig overhead te opereren. Hij heeft een unieke positie in de wereld van stalinrichtingen en in het bijzonder melkwininstallaties verworven. Bovendien heeft Nederland internationaal een vooraanstaande positie als het gaat om melkwinning.
Ondernemer Gerard van Haren is volgens de jury een techneut die continu het proces wil verbeteren maar het ook zo eenvoudig mogelijk wil houden. Hij geniet ervan als hij mensen kan ontwikkelen. Bij dit kwaliteitsdenken past ook zijn gedrevenheid voor procesverbeteringen. Gerard wekt vertrouwen en weet mede daardoor ook in tijden van crisis te groeien.

Startersprijs
Positieve kritieken krijgt ook het Cuijkse Innoting, dat de Startersprijs 2013 wint. Op z’n zesentwintigste maakte hij een kleine drie jaar geleden al naam in de (inter)nationale automotive sector. De Cuijkse ondernemerKai Peters ging van online player naar een bricks & clicks retailer: een ondernemer die online (webshop) en offline (winkel) verkoopmethoden combineert. Zijn overkoepelende bedrijf, Innoting, staat voor de combinatie van innovatie en marketing. Daarmee zet hij bestaande producten op een andere manier in de markt. De verkoop van banden en velgen is daarvan het beste voorbeeld. “Als ik geloof in een markt, wil ik die openbreken.”

4 november: Kennisfestival én uitreiking Ondernemersprijs

037-sponsordiner-ondernemersprijs-lvc-js-202109232016-9612-e-hr.jpg

Nominatie Opmerkelijk Ondernemer voor drie oud-winnaars Ondernemersprijs Wiljan Laarakkers (Laarakkers), Karel Jennissen (N+P Group) en René van der Vleuten (Globemilk) zijn genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar. Dat heeft …

› Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg bekendgemaakt

pbf2019_oplvc-2021_oplvc-2021_01.jpg

Jonge ondernemers strijden voor 25ste Ondernemersprijs De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft de drie genomineerden bekendgemaakt. Wout Seuren van KWS Seuren in Beugen, Marloes Kepser van Kepser in Cuijk en Arno van Lankveld …

› Lees verder

Hulde aan ieders ondernemerschap

genomineerden-2009.jpg

Ondernemers in het Land van Cuijk & Noord-Limburg moeten er nog tot donderdag 4 november op wachten, maar het bestuur van De Ondernemersprijs is achter de schermen druk in de weer met de uitreiking van de 25ste Ondernemersprijs. Het …

› Lees verder